Attraksjoner

 

Levanger og Innherred har mange spennende aktiviteter og opplevelser å by på. Trykk på logoen over eller besøk www.opplevinnherred.no for komplett informasjon om hva du kan finne på i Levanger.

Fritidspark

Levanger Fritidspark

På utsiden av campingområdet ligger Levanger Fritidspark, som består av en fotballstadion med kunstgress, tre tennisbaner, to volleyballbaner, en sykkelvelodrom og en friidrettsbane.

Idrettsanleggene er tilgjengelig

for alle våre gjester.

Trønderhallen

Trønderhallen

Trønderhallen er Levangers storstue for kropp og sjel med tre ulike svømmebasseng. Et 25 m svømmebasseng, et stupebasseng og et opplæringsbasseng. I tillegg har du boblebad, vannsklie med bremsesone på land og solarium. Du finner badstue i både i herre- og damegarderoben. Hvis ønskelig kan man nyte litt drikke eller en matbit før og/eller etter svømmeturen i Trønderhallens kafé, samlokalisert med resepsjonen og badebutikken.

Bowling

Bowling

Campingens nærmeste nabo er Levanger Bowling, som er Nord-Trøndelags største bowlinghall. De tar i mot bowlere i alle aldre og på alle ferdighetsnivå, som har en ting til felles: De kommer til for å ha det gøy! Bowling er en utmerket aktivitet for alle - både famile, venner og kollegaer. I tillegg til bowling har de også to stk airhockeybord, et shuffelboard og serverering av enkle fastfood-retter.

Stadion

Stadionparken

Om lag 900 meter fra campingen ligger Stadionparken. Her finnes ulike aktiviteter for barn og ungdom. Parken består av en stort lekeområde med lekeapparater, en svært fin skatepark og en åpen grusplass for alle mulige aktiviteter. Området er oversiktlig og fint, og har bra med benker og bord. I sommermånedene finnes det også muligheter for å kjøpe iskrem og andre forfriskninger i kaféen på området.

Kjøpsenter

Magneten Kjøpesenter

Magneten kjøpesenter er et privateid kjøpesenter med lokal forankring. Kjøpesenteret ligger sentralt plassert ved E6 i Levanger. På senteret finner du et variert utvalg av butikker og spisesteder for hele familien. På senterets hjemmeside ligger en fullstendig oversikt over alle de 75 butikkene. På sjøsiden av senteret kan kunder og besøkende slappe av i et idyllisk uteområde med benker, lekeapparater og utsikt over Eidsbotn.

Levanger

Promenaden i Levanger

Forbi Levanger Camping går en flott og asfaltert promenade på ca 8 km, som strekker seg langs Levangersundet fra Gråmyra i sør, forbi Magneten kjøpesenter, campingen, Sjeteen, sentrum og havna, til Røstad i nord.

Trehusbyen

Trehusbyen Levanger

Bykjernen i Levanger brant i 1897. Etter det ble den gjenoppbygd i datidens byggeskikk inspirert av sveitser- og jugendstil. Sentrum har et gjennomgående parkdrag som skulle hindre brannspredning. I dag er hele 157 eiendommer i bykjernen fredet som en av få gjenværende store trehusområdene i Midt- Norge. Trehusbyen har et spesielt særpreg og har fått kvalitetsmerket Olavsrosa.

Ytterøya

Ytterøya rundt på sykkel

Ytterøya er kjent som Trondheimsfjordens perle og har en rik historie. Turen starter med å ta ferga fra Levanger sentrum. Øya har et veinett som innbyr til flere rundturer. Her kan du spise deg mett på «Kafe Rampa» og handle litt niste på lokalbutikken på kaia. Midt på øya ligger Ytterøy Bygdetun som er åpent midt på sommeren.

Fiske

Fiske i Levanger

Det er Levangerelva grunneierlag forvalter ressurser langs Levangerelva. Levangerelva er ei god smålakselv med snittvekt på 1-2 kg. Levangerelva snor seg gjennom landskapet fra Reistaddammen i Okkenhaug til utløpet ved havna i Levanger sentrum. Sesongen går fra 1. juli - 15. august. Fiskekort for Levangerelva kjøpes hos Intersport Gigant Moan, Torstein Dahlen (Hegle Nedre), Steinar Hemming (Gran nedre).

Falstadsenteret

Falstadsenteret

Falstadsenteret i Levanger er et minnested og nasjonalt senter for andre verdenskrigs fangehistorie og menneskerettigheter. Du finner også en stor samling med fotografier fra krigsårene og den første tiden etter frigjøringen. Falstadsenteret holder til i bygninger som en gang var ss-strafgefangenenlager Falstad. I dag kan du lære om og ta inn over deg den grusomme historien Falstad rommer, samt lære mer om menneskerettigheter. Du kan til enhver tid besøke flere utstillinger, biblioteket samt senterets museumsbutikk med bøker og andre varer.

Fotomuseum

Levanger Fotomuseum

Levanger Fotomuseum forvalter trøndersk fotohistorie, med over 600 000 fotografier og gjenstander i samlingen.

I tillegg til årlige utstillinger kan du i museets faste utstilling, Renbjørrommet, oppleve Norges eldste fargefotografi og se fargefotopioner

Harald Renbjørs originale kjemilaboratorium. Omvisning er inkludert i billettprisen. Barn opp til 18 år har gratis inngang.

Museet holder sentralt til i den gamle byskolen i Kirkegata 11. 

Munkbyen

Munkeby Klosterruiner

Ved Okkenhaug i Levanger ligger Munkeby klosterruiner. Klosteret var et cistercienserkloster og ble trolig bygd på siste halvdel av 1100-tallet. Det ble opprettet før 1180 og trolig var det engelske munker som opprettet klosteret. Klosteret var ikke aktivt så lenge. Sannsynligvis ble klosteret nedlagt allerede i 1207, samtidig med opprettelsen av nytt cistercienserkloster på Tautra. I dag ser vi ingen synlige rester etter klosteret, bare bygningsrester etter selve klosterkirken. Selv om klosteret er borte lever historien fortsatt. For første gang på 500 år, i 2009, åpnet cisterciensermunker fra Citeaux i Frankrike et nytt kloster. Det nye klosteret ligger ikke langt fra det gamle klosteret.

 

Trehusbyen

Stiklestad Golfklubb

Stiklestad Golfklubb er en av Norges flotteste 18 hulls baner, beliggende på en halvøy innerst i Trondheimsfjorden, kjent for sine gode forhold og nydelige omgivelser. På klubbhuset finner du en kafé som selvsagt er åpen også for de som ikke spiller golf, samt en velsortert proshop med kvalitetsprodukter. Stiklestad Golfklubbs golfbane ble anlagt og først tatt i bruk som korthullsbane (6 hull) høsten 1993. I 1999 startet opparbeidelse av nåværende hull 1-9, som ble offisielt åpnet 12. juni 2001. Byggingen av hull 10-18 startet i 2006 og de siste 9 hullene ble tatt i bruk i juni 2008.

Ytterøya

Staupshaugen Live

Staupshaugen er for mange et fint turmål rett ved Levanger sentrum. I august hvert år bygges det opp til folkefest med en fantastisk samling med artister. En nydelig konsertarena hvor man ser utover trehusbyen fylles med musikk og god stemning. Besøk festivalens hjemmeside for å se årets artister.

Fiske

Compagnie

Compagnie er en av Levangers flotteste restauranter, som ligger kun 400 meter fra campingen. Et compagnie er et forretningstiltak som flere driver sammen. Compagnie er videre avledet av compagnon, som betyr «den man deler brød med», eller; nyter et måltid sammen med. Ambisjonen er at Compagnie skal være en møteplass hvor du vil komme for å nyte gode måltid og opplevelser, i godt lag.

Snakk med våre en av våre resepsjonister for mer informasjon om hva Levanger har å by på.